marți, 23 septembrie 2008

Despre nimic

Cica directorul cutarii scoli se trezeste in fiecare dimineata cu un nu foarte mare chef de viata. Si intr-una din ele isi mai si aminteste ca e miercuri, abia mijlocul saptamanii. Deci: nici odihnit, nici cu weekendul viitor aproape. Si pentru ca singura solutie sa se simta mai bine este sa isi aminteasca functia ocupata.... pleaca hotarat spre scoala.
Si pe acolo mai frunzareste orele, mai ocoleste cancelaria, nu pentru ca nu i-ar place sa mai afle o barfa mica ci pentru ca... ei bine motivul va asigur ca e intemeiat. Asteapta cu nerabdare ora 13. Intre timp mai verifica din birou camerele care dau spre coridoarele scolii. Cine e azi de serviciu? (dintre profesori bineinteles) Cum aflu? De ce sa merg sa vad afisul? Ma uit pe camere si "fraierul" care pauza de pauza se plimba pe coridoare si scoate fumatorii din bai nu are cine sa fie decat el.
Si vine ora 13. Ora care va razbuna toate suferintele indurate. Si intra hotarat in cancelarie, merge la afis, intreaba, si "afla": Xulescu e de serviciu azi. (E de serviciu impreuna cu d-l Z, care a venit la scoala la 8, a plecat deja acasa si nici nu stie ca i-a venit randul in grafic, dar astea sunt doar detalii). Si incepe pledoaria (pentru Xulescu bineinteles si de fata cu toti colegii): Stiti ca azi ati fost de serviciu?...(Da)...Nu cred, stiati ca nu trebuie sa stati in cancelarie in pauze? Nu v-am vazut in nici o pauza pe coridoare, eu m-am plimbat in toate, cum de nu ne-am intalnit? Voi stiti ca din cauza voastra e "debandada" in scoala? Ieri s-a spart o catedra in doua si cand am intrebat elevii care erau de serviciu cine a facut asta, au raspuns ca ei nu stiu pentru ca erau plecati sa isi cumpere mancare. I-am intrebat de ce au mers amandoi si nu pe rand ca sa ramana unul si in scoala. Si mi-au raspuns ca nu au stiut!!!!!!! Deci nici un profesor nu i-a instruit asta. Cum e posibil asa ceva??? Nu sunteti responsabili deloc, bla bla (tonul deja a atins cota 2000, nu se mai inteleg toate cuvintele)
E greu sa iti mai amintesti in astfel de momente ca e director, ca poate la vara vei avea nevoie de semnatura pe cererea de continuitate.
E greu sa uiti ca tu de fapt ti-ai facut treaba in acea zi. Si ca sunt altii care nu au stiut ca au ore, nicidecum ca mai sunt si de serviciu... pe ei nu ii "responsabilizeaza" nimeni...
dar pana la urma iti amintesti ca ai mai patit asta si anu trecut, cand erai de serviciu tot intr-o zi de miercuri....... iti iei poseta, mapa si gecuta si pleci acasa fericit: tu nu te-ai trezit si nu ai de gand sa adormi cu spatele la zi

2 comentarii:

Un Pitic Pufos spunea...

:)):)):)) ... Cred ca stiu la cine te referi. Cand eram in liceu stiu ca o anumita persoan il definea pe director astfel : "merge prin scoala ca o musca fara cap". Vad ca inca si-a pastrat apucaturile de musca fara cap, dar se pare ca pe masura ce imbatraneste incearca sa "zboare" si fara aripi. :):):) Pacat ca unii oameni nu stiu cand sa se retraga din prima linie si sa lase pe altii.

ancaveronik spunea...

...nu e vorba numai de asta, ci si de faptul ca asa ajunge oricine simte ca are putere asupra altcuiva, cred ca stii sa imi dai exemple multiple de sefi care simt asta.
(asa-i ca ai visat personajul decurand???)