luni, 8 septembrie 2008

Cum sa traiesti mii de vieti

Sunt atatea pareri despre persoanele ce tind sa mai aiba “caderi” din cand in cand, adica poate unii isi amintesc de momentele sugrumate ce vin dupa clipele euforice. Si s-au dat atatea sfaturi. Cum pe mine ma preocupa subiectul m-am vazut nevoita sa gasesc insa singura o solutie. Si se pare ca poate fi aplicata numai daca ajungi singur la ea.

nu privi in trecut Trecutul, frumos, urat a trecut si de cate ori ti-l amintesti pierzi timp pretios. Viata se va sfarsi candva, nu pierde timpul cu ceva inutil.

nu privi in viitor Acum nu o sa sustin ca trebuie sa devii o persoana inconstienta care traieste fara teluri si fara perspective. Dar nu privi in viitor cu scopul de a-l afla inainte de a deveni prezent. Nu o sa descoperi nimic. O sa ghicesti ceva optimist, iar daca nu se va implini vei fi dezamagit, ori o sa ghicesti ceva pesimist, te vei ingrijora fara motiv si va fi tarziu sa te mai bucuri dupa ce ai lasat un stres inutil sa te chinuie.

traieste in prezent Dibuieste doar ce va fi pana la sfarsitul zilei. Pana la urma nu stim ce va urma dupa ea...sau daca va mai urma ceva dupa ea...

In plus iau in considerare si faptul ca viata din asta e construita, din zile. In fiecare zi ne nastem cand ne trezim si murim cand adormim. Se aseamana oarecum cu celulele unei fiinte vii. Si un corp viu ce are toate celulele sanatoase e si el sanatos.

Vei descoperii ca fantomele trecutului nu or sa te mai bantuie, ca zilele in care esti ingropat in lucru vor fi la fel de senine ca zilele cu evenimente importante. Vei descoperi ce frumos e sa te bucuri pentru tot ce te inconjoara, in fiecare zi. Si vei avea dispozitia necesara sa faci asta.

2 comentarii:

Un Pitic Pufos spunea...

Exista un proverb :"Sa nu regreti nimic din ceea ce ai facut, sa regreti ceea ce NU ai facut". :) Cu cat ma gandesc mai mult la trecut, poate ajung sa regret niste "chestiuni" (stii tu la ce ma refer), dar daca aprofundez problema imi dau seama ca la momentul respectiv am procedat corect iar noi ... noi nu am mai fii ceea ce suntem azi.

ancaveronik spunea...

Si daca nu te mai gandesti la trecut decat cand esti intr-o situatie care seamana cu ceva din el si il folosesti pe post de referinta? Si daca nu regreti nimic, nici ce ai facut nici ce nu ai facut? ;)